Video Două CUTREMURE majore au avut loc în Italia: 5,6 grade şi 6 grade. Cel puţin un mort şi nouă răniţi. Al doilea seism s-a simţit şi în Austria. FOTO, VIDEO

Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de moment de 6,0 grade, s-a produs miercuri seară în centrul Italiei, după seismul de 5,6 care a avut loc în urmă cu câteva ore, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Cutremurele s-au soldat cu cel puţin nouă răniţi. Al doilea seism a fost simţit şi în Austria.

34479 afișări

O persoană a murit în urma unui atac de cord şi mai multe persoane au fost rănite uşor în urma cutremurelor care au avut loc miercuri seară în Italia, relatează La Repubblica.

Noul cutremur a avut loc la ora 21.18 (22.18, ora României), având magnitudinea iniţială de 6,2 grade, revizuită ulterior de Institutul italian de geofizică şi vulcanologie la 5,9.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), al doilea seism a avut magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter.

Al doilea cutremur a fost simţit puternic în centrul ţării.

Primul cutremur, de 5,6 grade, s-a produs la ora 19.10 (20.10, ora României), în zona localităţii Visso (provincia Macerata, regiunea Marche), la adâncimea de doar 10 kilometri, anunţă Institutul american de Geofizică (USGS).

Conform Institutului italian de geofizică şi vulcanologie, seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade, epicentrul fiind în zona Visso / Val Nerina. Cutremurul a fost simţit puternic în oraşele Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro, dar şi în Roma şi Florenţa, relatează publicaţia Il Fatto Quotidiano. Cutremurul iniţial a fost urmat de replici cu magnitudini de 3,0 şi 3,4 grade.

Ulterior, la ora 21.18, s-a produs un seism de 6,0 grade, care foarte probabil nu a fost o replică, ci o mişcare telurică separată.

"Situaţia cea mai gravă este în localitatea Castelsantangelo sul Nera, unde curentul electric este oprit", a declarat şeful Serviciului de protecţie civilă din regiunea Marche, Cesare Spuri. Un segment al Autostrăzii Salaria a fost închis din cauza riscului de prăbuşire.

În orăşelul Visso s-au prăbuşit mai multe clădiri, iar două persoane au fost rănite, inclusiv una după desprinderea unei părţi a tavanului locuinţei, scrie ziarul La Repubblica. De asemenea, o parte a unei biserici s-a prăbuşit în localitatea Norcia.

Unele clădiri s-au prăbuşit şi în satele Ussita şi Preci, precum şi în localitatea Amatrice, afectată şi de cutremurul din 24 august, soldat cu 298 de morţi şi mii de răniţi.

Mii de persoane au ieşit pe străzi la Roma din cauza seismului, semnalându-se scene de panică în cartierele Trastevere, Marconi, Centocelle, Testaccio, Prati şi Salario. Sute de persoane aflate în stare de şoc au sunat la serviciile de urgenţă. Palatul Farnesina, sediul Ministerului italian de Externe, şi Palatul regiunii Lazio, aflate în centrul capitalei Italiei, au fost evacuate din raţiuni de precauţie, potrivit cotidianului Corriere della Sera.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici