Două femei masacrate de soţii lor declanşează o mare dezbatere în China

Politicile guvernamentale de sprijinire a căsătoriilor şi natalităţii sunt pe buzele chinezilor, după ce un model şi influencer a fost găsită dezmembrată într-un frigider, iar cealaltă femeie a fost înjunghiată de soţul ei.

1285 afișări
Imaginea articolului Două femei masacrate de soţii lor declanşează o mare dezbatere în China

Două femei masacrate de soţii lor declanşează o mare dezbatere în China

Un super model din Hong Kong şi o tânără soţie dintr-o zonă rurală din provincia Henan din centrul Chinei. Două femei din părţi opuse ale spectrului social, dar două victime ale soţilor lor, în două crime care au un ecou larg în mass-media chineză şi în cea internaţională.

Abby Choi şi doamna Yang, al căror nume de familie a fost dezvăluit, erau diferite, fiind unite de o soartă tragică care declanşează mai multe discuţii pe internetul chinez, aducând din nou problema violenţei de gen şi a drepturilor femeilor.

Abby Choi a fost o persoană publică, cu peste 100.000 de urmăritori pe Instagram. Detaliile uciderii sale sunt macabre şi şocante. Picioarele dezmembrate i-au fost găsite într-un frigider, iar craniul şi coastele au fost găsite într-o oală dintr-un apartament din Hong Kong. Trunchiul şi mâinile tânerei de 28 de ani nu au fost încă găsite.

Vinovat ar fi fostul ei soţ Alex Kwong, care ar fi planificat şi comis crima împreună cu fratele şi tatăl său, un fost sergent de poliţie din Hong Kong, care a primit şi o medalie de serviciu îndelungat în 2001. Mama este acuzată că a obstrucţionat ancheta. În schimb, un prieten de familie a fost arestat sub acuzaţia de ajutor şi complice, pentru că a încercat să-l ajute pe ucigaş să scape.

Choi şi Alex Kwong s-au căsătorit în 2012, când ea avea doar 18 ani. Împreună au avut doi copii, dintre care cel mai mare are acum 10 ani. Cuplul a divorţat în 2016, menţinând în acelaşi timp o relaţie strânsă. Poliţia spune că victima a cumpărat un apartament de lux cu patru dormitoare şi 1.820 de metri pătraţi pentru familia sa şi cei doi copii în cartierul de lux Kandoorie Hill din Hong Kong. Cu toate acestea, relaţia a început să se strice anul trecut, când Choi a anunţat planurile de a vinde apartamentul.

În schimb, Yang a fost înjunghiată până la moarte de soţul ei în timpul unei „dispute de familie”. Tânăra avea doi copii mici cu bărbatul, care a fost arestat la scurt timp după crimă. Imaginile difuzate pe reţelele de socializare arată zeci de locuitori furioşi ai oraşului natal al victimei ciocnindu-se cu poliţia. Iar hashtag-ul „femeie de 24 de ani a murit după ce a fost înjunghiată de opt ori de soţul ei” a avut peste 200 de milioane de vizualizări pe reţeaua de socializare chineză Weibo, în 24 de ore.

Dubla omucidere a dat naştere unei dezbateri legate de obiectivele guvernului chinez de a sprijini căsătoriile şi rata natalităţii, ţinte care sunt din ce în ce mai urgente, după ce în ianuarie s-a înregistrat primul declin istoric al populaţiei, după 60 de ani de creştere. „Se pare că a nu ne căsători şi a nu avea copii este într-adevăr cel mai sigur lucru pentru noi”, a scris un utilizator pe web.

În timp ce noua Lege privind protecţia drepturilor şi intereselor femeilor, adoptată în octombrie anul trecut, include protecţii legale pentru femeile victime ale violenţei, măsurile au fost criticate ca fiind impracticabile. Serviciile de îngrijire pentru copii sunt inaccesibile pentru mulţi şi există o lipsă de sprijin adecvat pentru mamele care lucrează.

Alţii au evidenţiat dificultăţile de a ieşi din căsătoriile abuzive, mai ales după introducerea unei „perioade de reflecţie” obligatorie de 30 de zile pentru cuplurile care iau în considerare divorţul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici