Emmanuel Macron afirmă că Marea Britanie ar avea cel mai mult de pierdut în cazul unui Brexit fără un acord

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat marţi că Marea Britanie ar avea cel mai mult de pierdut în cazul unei ieşiri din UE fără un acord, după parlamentarii britanici au respins în mod categoric acordul negociat de Guvernul Theresa May cu liderii europeni, informează agenţia Reuters.

538 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron afirmă că Marea Britanie ar avea cel mai mult de pierdut în cazul unui Brexit fără un acord

Emmanuel Macron afirmă că Marea Britanie ar avea cel mai mult de pierdut în cazul unui Brexit fără un acord

Aflat la o dezbatere cu oficiali locali în Normandia, Macron a declarat după ce a aflat rezultatul votului din Camera Comunelor că "prima opţiune, merg pe varianta lipsei unui acord. Ei spun: «nu există nici o înţelegere». Asta e înfricoşător pentru toată lumea. Primii pierzători vor fi britanici".

"A doua opţiune, ne spun - în opinia mea, asta vor face, îi cunosc un pic - «vom încerca să îmbunătăţim ceea ce putem obţine de la europeni şi vom reveni la vot»", a continuat Macron.

"În acest caz, vom examina asta, poate vom face îmbunătăţiri în unul sau două cazuri, dar nu prea cred, pentru că am ajuns la maximum cu ceea ce am putut face cu acordul şi nu vom înceta să apărăm interesele europene pentru a rezolva problemele politice interne ale Marii Britanii", a explicat liderul de la Paris.

"Există o a treia opţiune, adică să spună - şi, în opinia mea, vor începe cu cea de-a doua opţiune şi apoi în cele din urmă vom ajunge la a treia - «de fapt, vom avea mai mult timp să renegociem ceva», a mai declarat Macron, adăugând că acest lucru "creează o mare incertitudine şi temeri".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici