Eurodeputatul german Manfred Weber, despre ministrul britanic de Externe: Boris Johnson este "carierist" şi "oportunist", ar trebui să demisioneze

Boris Johnson este un "carierist lipsit de scrupule" şi ar trebui să demisioneze din funcţia de ministru de Externe al Marii Britanii, afirmă eurodeputatul german Manfred Weber, după dezvăluirile conform cărora fostul primar al Londrei a scris un editorial pro-UE deşi public a pledat pentru Brexit.

813 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul german Manfred Weber, despre ministrul britanic de Externe: Boris Johnson este "carierist" şi "oportunist", ar trebui să demisioneze

Eurodeputatul german, Manfred Weber, despre ministrul britanic de Externe: Boris Johnson este "carierist" şi "oportunist", ar trebui să demisioneze (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit ziarului The Guardian, Boris Johnson ar fi scris, înaintea referendumului privind apartenenţa la UE, un editorial care nu a fost publicat în care afirma că "apartenenţa Marii Britanii la UE ar fi un avantaj pentru lume şi pentru Europa".

Însă, la nivel public, a fost unul dintre liderii grupului politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE. Johnson a renunţat să candideze pentru un nou mandat de primar al Londrei în speranţa că va deveni premier al Marii Britanii după referendum. Însă, pe fondul criticilor dure după plebiscitul favorabil Brexit, Johnson a renunţat să candideze pentru funcţia de lider al Partidului Conservator, fiind numit ministru de Externe de premierul Theresa May.

Boris Johnson susţine că editorialul nepublicat, favorabil rămânerii Marii Britanii în UE, a fost doar "un instrument în procesul de gândire", subliniind că tonul era de tip "semiparodie".

Însă eurodeputatul german Manfred Weber, membru al Uniunii Creştin-Sociale şi liderul grupului politic al Partidului Popular European (PE) din Parlamentul European, consideră că, "dacă ar avea decenţă", Boris Johnson ar demisiona.

"Boris Johnson este un carierist lipsit de scrupule, un oportunist fără nicio convingere. Dacă ar avea puţină decenţă, ar demisiona", a transmis Weber, citat de publicaţia EUObserver.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici