Exod major: Aproximativ trei milioane de oameni au părăsit această ţară pentru a se salva de la moarte

Aproximativ trei milioane de cetăţeni venezueleni au părăsit ţara în urma crizei politice şi erconomice cu care se confruntă Venezuela, majoritatea începând cu anul 2015, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

3206 afișări
Imaginea articolului Exod major: Aproximativ trei milioane de oameni au părăsit această ţară pentru a se salva de la moarte

Exod major: Aproximativ trei milioane de oameni au părăsit această ţară pentru a se salva de la moarte

Exodul, provocat de violenţă, hiperinflaţie şi lipsa hranei şi a medicamentelor, afectează cel puţin unu din 12 oameni.

Acesta a fost accelerat în ultimele şase luni, a afirmat William Spindler, înaltul Comisar Agenţiei al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), care a făcut apel la intensificarea eforturilor internaţionale pentru încetarea presiunii asupra ţărilor vecine din America de Sud.

Conform datelor organizaţiei din lun septembrie 2,6 milioane de oameni au părăsit Venezuela.

”Principalele creşteri continuă să se înregistreze în Columbia şi Peru”, a declarat Spindler.

Columbia adăposteşte 1 milion de venezueleni. Peste 3.000 de oameni ajung în fiecare zi în Columbia, iar guvernul de la Bogota a anunţat că până în anul 2021 patru milioane ar putea trăi acolo, costurile ridicându-se la nouă miliarde de dolari.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici