EXPLOZIE în apropiere de ambasada Spaniei în Afganistan, într-un atac cu maşină-capcană. Atentatul, revendicat de talibani

O explozie puternică a avut loc vineri, fiind vorba de un atac cu maşină-capcană revendicat de talibani care a vizat un hotel din apropierea ambasadei Spaniei în capitala afgană, Kabul, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

955 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE în apropiere de ambasada Spaniei în Afganistan, într-un atac cu maşină-capcană. Atentatul, revendicat de talibani

Explozie în apropiere de ambasada Spaniei în Afganistan, într-un atac cu maşină-capcană recuperaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Potrivit unui raport iniţial al poliţiei afgane, cel puţin trei bărbaţi ar fi participat la acest atac.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan, Sediq Sediqqi, a declarat că explozia a fost provocată de o maşină-capcană.

Poliţiştii aflaţi la faţa locului şi un oficial afgan au declarat că au auzit focuri de armă după explozie, dar nu au dat detalii despre posibilele pagube produse.

Mişcarea talibanilor afgani, un grup insurgent, a revendicat atacul, precizând că a fost vizat "un obiectiv al invadatorilor".

Cel puţin şapte răniţi au fost aduşi la un spital administrat de organizaţia Emergency situat în apropiere.

Explozia a avut loc într-o zonă securizată din Kabul în care se află sediile multor ambasade şi clădiri guvernamentale. Nu au fost raportate victime până în prezent.

Nicio grupare nu a revendicat atacul.

Anterior, preşedintele afgan Ashraf Ghani participase la o conferinţă regională de pace din Islamabad, în vederea negocierilor privind un acord de pace cu talibanii.

Luni, mişcarea radicală Taliban a atacat un aeroport din oraşul Kandahar, din sudul ţării, atac soldat cu moartea a 50 de civili şi angajaţi ai forţelor de securitate afgane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici