Financial Times: Spaţiul Schengen, al doilea mare proiect european confruntat cu probleme

Spaţiul Schengen a devenit al doilea mare proiect european care se confrună cu probleme, după criza care afectează zona euro, comentează Financial Times.

1699 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Spaţiul Schengen, al doilea mare proiect european confruntat cu probleme

Financial Times: Spaţiul Schengen, al doilea mare proiect european confruntat cu probleme

Tensiunile din zona Schengen s-au intensificat în ultimele luni, după ce mii de imigranţi nord-africani au ajuns în sudul Italiei, de unde au încercat să plece spre Franţa.

Ceea ce a început ca o problemă între Italia şi Franţa a devenit treptat o criză europeană, unele ţări cerând un mecanism european de reintroducere temporară a vizelor în relaţia cu state terţe. Pe această temă există în prezent negocieri între guvernele statelor membre şi Comisia Europeană, înaintea reuniunii liderilor UE pe 24 iunie.

Luna care vine va fi decisivă pentru stabilirea sistemului liberei circulaţii în Europa, afirmă eurodeputatul socialist britanic Claude Moraes. "Sistemul Schengen se confruntă cu probleme serioase. Presiunile venite din partea guvernelor statelor membre, adesea provenind din partea unor formaţiuni populiste antiimigraţie, au creat un climat de temere în legătură cu frontierele", afirmă Moraes.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici