Foşti membri ai WikiLeaks prezintă un proiect concurent, OpenLeaks

Foşti membri ai site-ului WikiLeaks, nemulţumiţi de fondatorul său Julian Assange, şi-au prezentat vineri proiectul concurent, numit OpenLeaks, care urmează să fie lansat în viitorul apropiat şi care va viza să faciliteze dezvăluirile de informaţii direct către presă.

34 afișări
Imaginea articolului Foşti membri ai WikiLeaks prezintă un proiect concurent, OpenLeaks

Foşti membri ai WikiLeaks prezintă un proiect concurent, OpenLeaks (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Spre deosebire de WikiLeaks, site-ul OpenLeaks nu va publica direct pe Internet, ci va permite unor parteneri media să primească informaţii, explică fostul purtător de cuvânt german al WikiLeaks, Daniel Domscheit-Berg, şi fostul membru islandez Herbert Snorrason.

"OpenLeaks este un proiect tehnologic care are ca scop să fie un furnizor de servicii pentru terţi care vor să primească informaţii din surse anonime", declară Domscheit-Berg, într-un documentar despre WikiLeaks care va fi difuzat duminică seară de postul de televiziune suedez SVT.

Adresa viitorului site, openleaks.org, este activă şi afişează mesajul "disponibil în curând" sub logo-ul său.

Creat în 2006, site-ul WikiLeaks, specializat în publicarea de documente confidenţiale, a provocat recent o adevărată furtună diplomatică, difuzând mii de note diplomatice americane.

Fondatorul său, Julian Assange, este de marţi în detenţie la Londra, în baza unui mandat internaţional de arestare lansat de Suedia, într-un dosar de viol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici