Fostul primar controversat al Washingtonului Marion Barry a murit la 78 de ani

Fsostul primar al Washingtonului Marion Barry, care a dominat politica în capitala americană timp de decenii, în pofida scandalurilor şi a unei scurte detenţii pentru posesie de droguri, a decedat la vârsta de 78 de ani, relatează AFP.

128 afișări
Imaginea articolului Fostul primar controversat al Washingtonului Marion Barry a murit la 78 de ani

Marion Barry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit Washington Post, Marrion Barry, care era diabetic şi în ultimii ani fusese supus unei grefe de rinichi şi suferise de cancer la prostată, a ajuns la spital în stop cardiac şi nu a mai putut fi resuscitat.

Fiu de agricultor născut în Mississippi, activ în mişcarea drepturilor civile şi consilier municipal în capitală, Barry a obţinut rapid influenţă graţie unei charisme incontestabile şi voinţei sale afişate de a ameliora soarta populaţiei de culoare, majoritară la Washington.

Ales primar, el pune în aplicare numeroase programe sociale, mai ales pentru favorizarea angajării afroamericanilor.

Dar în ianuarie 1990, în timp ce se afla la cel de-al treilea mandat, o înregistrare video a FBI a permis trimiterea lui la închisoare timp de şase luni, pentru folosire şi posesie de droguri.

Acest lucru nu l-a împiedicat însă să revină la primărie, fiind reales pentru a patra oară în 1994. Dar în timpul acestui ultim mandat, situaţia s-a deteriorat în oraş, cu un deficit enorm şi o creştere a criminalităţii.

Chiar după ce a părăsit primăria, Barry nu a ieşit din viaţa publică şi a redevenit în 2005 consilier municipal la Washington, funcţie pe care o deţinea şi în prezent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici