FOTO, VIDEO | Un al DOILEA atac terorist a fost oprit de poliţia spaniolă, la câteva ore după atentatul de la Barcelona/ Centurile cu explozibil erau false

Autorităţile spaniole au anunţat că forţele de poliţie au ucis cinci suspecţi, care purtau centuri cu explozibil, în oraşul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona, informează BBC News online.

5864 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Un al DOILEA atac terorist a fost oprit de poliţia spaniolă, la câteva ore după atentatul de la Barcelona/ Centurile cu explozibil erau false

Poliţia spaniolă a oprit un al doilea atac terorist, la câteva ore după atentatul de la Barcelona

UPDATE Centurile cu explozibil purtate de atacatorii împuşcaţi mortal de poliţie în oraşul Cambrils erau false, a declarat Carles Puigdemont, preşedintele Generalităţii din Catalonia, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Şapte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost rănite, vineri dimineaţa, în cursul incidentului de la Cambrils, după ce atacatorii au intrat cu vehiculul într-un grup de persoane. Presa spaniolă relatează că vehiculul s-a răsturnat în cursul atentatului, iar atacatorii au fost împuşcaţi de poliţie.

Patru atacatori au fost murit în cursul incidentului, în timp ce al cincilea a decedat în urma rănilor suferite.

Puigdemont, care este şeful administraţiei regiunii autonome catalane, a declarat că geniştii au confirmat că centurile cu explozibil erau nefuncţionale.

Autorităţile spaniole consideră că atacurile teroriste de la Barcelona şi Cambrils au legătură cu o deflagraţie produsă miercuri după-amiaza într-o clădire din oraşul Alcanar, în urma căreia a decedat o persoană.

Presa spaniolă relatează că vehiculul s-a răsturnat, iar atacatorii au fost împuşcaţi de poliţie.

Josep Lluis Trapero, şeful poliţiei, a declarat că primele informaţii indicau faptul că locuitorii casei din Alcanar "pregăteau un dispozitiv exploziv".

Poliţia a transmis că situaţia de Cambrils este în acest moment sub control.

Între timp, poliţia continuă să caute şoferul vechiului folosit în atacul de la Barcelona. Au fost reţinuţi doi indivizi, un marocan şi un bărbat din enclava spaniolă Melilla, însă niciunul nu era şoferul.

Nu este momentan clar câte persoane au fost implicate în incidentele teroriste din ultimele ore din Spania.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a revendicat, joi seară, atentatul comis în oraşul spaniol Barcelona, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

 

În urmă cu câteva săptămâni, membri ai reţelei teroriste ameninţau că vor comite un atentat în Spania.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise, iar alte 80 au fost rănite în atentatul comis joi după-amiază în oraşul spaniol Barcelona, relatează cotidianul El Pais. Potrivit publicaţiei citate, 15 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Într-un alt incident, un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit cu un vehicul mai mulţi agenţi de poliţie, la un filtru instituit la Barcelona în cadrul măsurilor de securitate luate după atentat. Autorităţile afirmă că momentan nu au informaţii care să indice existenţa vreunei legături între acest incident şi atacul terorist petrecut anterior.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici