Franţa şi Germania propun un summit UE la care să fie invitat şi Vladimir Putin

  • Summitul ar fi primul de când Rusia a anexat penisnsula Crimeea, în 2014.
  • Vladimir Putin s-a întâlnit în urmă cu o săptămână cu preşedintele SUA, Joe Biden.
718 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania propun un summit UE la care să fie invitat  şi Vladimir Putin

Franţa şi Germania propun un summit UE la care să fie iniviat şi Vladimir Putin

Franţa şi Germania vor să îl invite pe Vladimir Putin la un viitor summit european, pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia, relatează Reuters.
 
"Trebuie să purtăm o discuţie despre cum să scăpăm de această spirală negativă , dar trebuie să avansăm uniţi", a declarat un diplomat al UE, adăugând că unele ţări baltice care se tem de Rusia s-ar putea să nu fie de acord cu un summit.
 
Merkel discută în mod regulat cu Putin, dar vrea să găsească o modalitate prin care UE să vorbească pe o singură voce cu Rusia.
 
Nu este clar dacă la summit vor participa toţi cei 27 de lideri ai ţărilor membre UE sau doar preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel. 
 
Liderii UE vor discuta joi o nouă strategie pentru gestionarea relaţiilor cu Rusia.
 
Un document de strategie al Comisiei Europene şi al serviciului diplomatic al UE spunea la începutul acestei luni că, în pofida anilor de tensiune, „UE şi Rusia au o responsabilitate comună fundamentală pentru pace şi securitate pe continentul european”.
 
Rusia este al cincilea cel mai mare partener comercial al UE.
 
Summitul ar fi primul de când Rusia a anexat Penisnsula Crimeea, în 2014, şi ar urma după întâlnirea de la Geneva dintre preşedintelui SUA, Joe Biden, şi Putin, de la începutul acestei luni.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici