FT: China refuză discuţiile cu Statele Unite pe tema activităţilor militare

  • FT: Administraţia Chinei refuză discuţiile cu Statele Unite pe tema activităţilor militare
  • Administraţia Joseph Biden vrea discuţii cu Beijingul, în contextul tensiunilor din zona Indo-Pacifică
  • Oficial de la Pentagon: "Armata chineză nu a fost receptivă"
764 afișări
Imaginea articolului FT: China refuză discuţiile cu Statele Unite pe tema activităţilor militare

FT: China refuză discuţiile cu Statele Unite pe tema activităţilor militare

Administraţia de la Beijing a refuzat propunerile Departamentului american al Apărării privind discuţii pe teme militare, complicând relaţiile bilaterale într-o perioadă de tensiuni între cele mai puternice armate ale lumii, scrie cotidianul Financial Times.

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a trimis trei solicitări pentru discuţii cu generalul Xu Qiliang, vicepreşedintele Comisiei Militare Centrale din China şi membru al Comitetului politic al Partidului Comunist Chinez.

Însă China a refuzat conversaţiile, au declarat trei oficiali americani.

Administraţia Joseph Biden vrea discuţii cu Beijingul pe teme militare, în contextul tensiunilor din zona Indo-Pacifică. Militari din SUA şi China au misiuni în zone din ce în ce mai apropiate, mai ales în Marea Chinei de Sud, unde armata chineză a devenit agresivă în apropierea Taiwanului.

"Armata chineză nu a fost receptivă", a declarat un oficial din cadrul Pentagonului, citat de FT.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, nu a mai vorbit cu omologul său din China din ianuarie, ultima conversaţie având loc înainte de începerea mandatului preşedintelui Joseph Biden.

În ultimele luni, Statele Unite au criticat dur acţiunile de reprimare asupra etnicilor uiguri din provincia chineză Xinjiang şi activităţile militare chineze în apropierea Taiwanului. China a denunţat atitudinea imperialistă a SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
china,
militari

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici