Furtuna Irene a provocat importante pene de electricitate în Canada

Furtuna Irene parcurgea luni estul Canadei, unde a provocat numeroase pene de electricitate, privând de curent electric aproape 300.000 de locuinţe.

232 afișări
Imaginea articolului Furtuna Irene a provocat importante pene de electricitate în Canada

Furtuna Irene a provocat importante pene de electricitate în Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit societăţii energetice Hydro-Quebec, aproximativ 215.000 de case nu aveau curent luni dimineaţă în provincia francofonă. În New Brunswick, autorităţile estimau numărul lor la 43.000, în Nova Scotia la 11.000 şi în provincia Insula Prinţului Eduard la 6.000.

În Quebec, un automobilist era dat dispărut într-o regiune din apropiere de Montreal, după ce maşina sa a fost împinsă într-un râu de rafalele puternice de vânt.

Aceste pagube, cauzate de ploile abundente şi de rafalele puternice de vânt care au rupt mai mulţi copaci, nu se pot însă compara cu cele provocate de Irene în Statele Unite, unde s-au înregistrat 18 morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici