Gafă a noului premier japonez, Shinzo Abe: "Am vorbit cu preşedintele Bush... adică Obama"

"Am vorbit cu preşedintele Bush... adică Obama" a spus viitorul premier al Japoniei, Shinzo Abe, încurcând preşedinţii când a anunţat, luni, că a primit un telefon de la ocupantul Casei Albe.

458 afișări
Imaginea articolului Gafă a noului premier japonez, Shinzo Abe: "Am vorbit cu preşedintele Bush... adică Obama"

Shinzo Abe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La o zi după covârşitoarea victorie a conservatorilor Partidului Liberal-Democrat (PLD) la legislativele de duminică, Abe a anunţat în faţa reprezentanţilor partidului că a fost sunat de la Washington pentru a fi felicitat.

Auzind unele râsete şi şoapte, viitorul lider al guvernului şi-a corectat rapid greşeala afirmând că a fost Barack Obama cel care l-a contactat.

Shinzo Abe a mai fost premier în perioada 2006-2007 în acelaşi timp în care la Casa Albă se afla George W. Bush.

La modul mai serios, cei doi lideri au insistat în timpul conversaţiei lor asupra importanţei pentru cele două state de a menţine legături strânse, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Abe şi Obama "au reafirmat importanţa alianţei americano-japoneze, piatra de temelie a păcii şi securităţii în regiune" şi au fost de "acord asupra semnificaţiei unei cooperări strânse americano-japoneze cu privire la problemele regionale şi mondiale", a declarat purtătorul de cuvânt, Jay Carney, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici