George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari în contextul scrutinului prezidenţial din SUA

Omul de afaceri George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari după ce bursa de valori a crescut brusc în urma victoriei neaşteptate a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale desfăşurate în Statele Unite pe 8 noiembrie 2016, a anunţat Wall Street Journal (WSJ), citat de CNBC.

2864 afișări
Imaginea articolului George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari în contextul scrutinului prezidenţial din SUA

George Soros a pierdut aproape un miliard de dolari în contextul scrutinului prezidenţial din SUA (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Sursele au declarat pentru publicaţia WSJ că miliardarul George Soros a fost precaut în legătură cu evoluţiile pieţelor financiare în contextul alegerilor din Statele Unite şi a înregistrat pierderi după victoria surprinzătoare a lui Donald Trump.

Însă Stanley Druckenmiller, fost colaborator al lui George Soros, a anticipat evoluţiile asociate cursei prezidenţiale americane şi a obţinut un profit semnificativ, scrie WSJ, citând surse apropiate subiectului.

Bursa de valori şi trezoreriile au beneficiat de pe urma victoriei lui Donald Trump, în contextul aşteptării unor reglementări mai flexibile în anumite sectoare, a unor taxe mai mici şi a unor stimuli fiscali.

Fondul de investiţii al lui Soros, Soros Fund Management, administrează aproape 30 de miliarde de dolari pentru Soros şi familia acestuia.

George Soros a sprijinit-o pe Hillary Clinton în campania electorală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici