Gorbaciov a fost devastat şi şocat de crimele de război comise de soldaţii lui Putin în Ucraina

  • Pavel Palazhchenko, care a lucrat cu regretatul lider sovietic Mihail Gorbaciov timp de 37 de ani, vorbeşte despre el într-un interviu acordat publicaţiei Reuters la Moscova
  • Interpretul a lucrat cu Gorbaciov timp de 37 de ani
  • Spune că a fost şocat şi supărat de evenimentele din Ucraina
  • Spune că Gorbaciov încă mai credea în ideea Uniunii Sovietice
  • Dar era împotriva folosirii forţei pentru atingerea obiectivelor
4699 afișări
Imaginea articolului Gorbaciov a fost devastat şi şocat de crimele de război comise de soldaţii lui Putin în Ucraina

Wikipedia Commons

Mihail Gorbaciov, ultimul lider sovietic, a fost şocat şi uluit de conflictul din Ucraina înainte de a muri. A fost zdrobit psihologic în ultimii ani din cauza înrăutăţirii legăturilor Moscovei cu Kiev, a declarat joi interpretul său.

Pavel Palazhchenko, care a lucrat cu regretatul preşedinte sovietic timp de 37 de ani şi a fost alături de el la numeroase summituri dintre SUA şi URSS, a vorbit cu Gorbaciov în urmă cu câteva săptămâni la telefon şi a raportat cât de traumatizat a fost el de evenimentele din Ucraina.

„Nu doar operaţiunea specială care a început pe 24 februarie, ci întreaga evoluţie a relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina în ultimii ani a fost cu adevărat o lovitură mare pentru el. A fost zdrobit din punct de vedere emoţional şi psihologic",  a declarat Palazhchenko pentru Reuters într-un interviu.

„Era  foarte evident după conversaţiile noastre cu el că a fost şocat şi uluit de ceea ce se întâmpla (după ce trupele ruse au intrat în Ucraina în februarie) din tot felul de motive. El credea nu doar în apropierea poporului rus şi ucrainean, el credea că acele două naţiuni erau amestecate”.

Preşedintele Vladimir Putin a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce el a numit o „operaţie militară specială” pentru a asigura securitatea Rusiei împotriva unei alianţe militare NATO în expansiune şi pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă din Donbass şi Crimeea.

Kievul spune că se apără de un război imperialist de agresiune şi neprovocat , iar Occidentul a impus sancţiuni drastice Moscovei pentru a încerca să-l determine pe Putin să-şi retragă forţele, lucru pe care nu dă niciun semn că o va face.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici