Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru primirea următoarei tranşe de ajutor

Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru primirea următoarei tranşe de ajutor din partea creditorilor internaţionali, premierul Antonis Samaras explicând liderilor europeni, la summit-ul de la Bruxelles, necesitatea ca ţara să primească rapid finanţarea.

167 afișări
Imaginea articolului Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru primirea următoarei tranşe de ajutor

Grecia este într-o cursă contra cronometru pentru primirea următoarei tranşe de ajutor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Samaras a dat asigurări omologilor săi că autorităţile de la Atena sunt aproape de un acord cu reprezentanţii troicii creditorilor privind detaliile pachetului de austeritate de 13,5 miliarde de euro pentru următorii doi ani şi o serie de reforme structurale, ca cele destinate pieţei muncii, relatează Kathimerini.

Guvernul speră să finalizeze discuţiile cu reprezentanţii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI la începutul săptămânii viitoare, astfel încât să poată avea loc o reuniune extraordinară a Eurogroup pe 29 octombrie, când miniştrii de Finanţe din zona euro vor analiza măsurile şi raportul troicii.

Ulterior, Parlamentul elen trebuie să aprobe planul de austeritate şi bugetul pentru 2013, iar Eurogroup să aprobe la o şedinţă ordinară din 12 noiembrie furnizarea tranşei de împrumut de 31,5 de miliarde de euro.

Odată acest fapt îndeplinit, liderii zonei euro vor putea să discute planuri de sustenabilitate a datoriilor Greciei şi cum să fie acoperit un eventual deficit de finanţare rezultat din prelungirea cu doi ani, până în 2016, a termenului de respectare a ţintelor bugetare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici