Grecia: Revoltă într-un centru de retenţie pentru imigranţi. Mai mulţi deţinuţi au evadat şi zece poliţişti au fost răniţi

Forţe de poliţie au fost trimise sâmbătă către principalul centru pentru detenţia imigranţilor clandestini în Grecia, situat în apropiere de Atena, unde era în curs o revoltă, au anunţat autorităţile. În cadrul revoltei au fost răniţi zece poliţişti, iar mai mulţi imigranţi au evadat, fiind căutaţi de forţele de ordine.

162 afișări
Imaginea articolului Grecia: Revoltă într-un centru de retenţie pentru imigranţi. Mai mulţi deţinuţi au evadat şi zece poliţişti au fost răniţi

Grecia: Revoltă într-un centru de retenţie pentru imigranţi. Mai mulţi deţinuţi au evadat şi zece poliţişti au fost răniţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Centrul Amygdaleza era devastat de incendii. Aici sunt deţinuţi sute de imigranţi, majoritatea originari din Asia, aflaţi sub supravegherea poliţiei, potrivit unor imagini de televiziune.

Tabăra Amygdaleza este unul dintre centrele de retenţie pentru imigranţi fără documente, creat în 2012 cu scopul de a uşura repartierea imigranţilor clandestini.

Organizaţii pentru apărarea drepturilor omului acuză poliţia de comiterea unor abuzuri asupra imigranţilor plasaţi în tabere şi afirmă că aceştia sunt privaţi de îngrijiri medicale.

O organizaţie de stânga pentru apărarea drepturilor omului, KEERFA, a afirmat săptămâna trecută că deţinuţi musulmani au fost bătuţi de gardieni în timpul rugăciunilor.

KEERFA a anunţat în iulie moartea unui afgan care suferea de o infecţie pulmonară, ignorată luni de zile de către gardieni.

Grecia, o ţară situată în sud-estul Europei, cu frontiere maritime extinse, este una dintre principalele căi de intrare în Uniunea Europeană (UE) pentru imigranţi provenind din ţări sărace sau devastate de conflicte armate în Africa, Orientul Mijlociu sau Asia.

Poliţia din Grecia caută imigranţi evadaţi din centrul de retenţie, aflat în cursul unei revolte

Poliţia statului elen caută, la Atena, imigranţi care au evadat în cursul unei revolte, sâmbătă, într-un centru de retenţie, în care au fost răniţi zece poliţişti, au anunţat duminică autorităţile.

"Persoane au evadat, iar noi încercăm să le localizăm", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Revolta a izbucnit sâmbătă seara în tabăra Amygdaleza, situată lângă Atena, principalul centru de retenţie pentru imigranţi clandestini în Grecia, în care sunt reţinuţi aproximativ 1.200 de imigranţi, în principal asiatici, sub supravegherea poliţiei.

Deţinuţii au dat foc unor saltele şi adăposturi şi au aruncat cu pietre şi alte obiecte asupra poliţiştilor antirevoltă trimişi să intervină.

Potrivit poliţiei, tulburările au început după ce deţinuţii au fost informaţi că durata maximă a retenţiei în tabăra va creşte la 18 luni, în contextul în care în prezent este de un an.

Poliţia nu a putut să confirme un număr al imigranţilor răniţi în incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici