GREVĂ generală în Grecia: Sindicatele protestează împotriva noilor măsuri de austeritate

O grevă generală declanşată miercuri de către sindicatele din Grecia, ca formă de protest împotriva unui nou pachet de măsuri de austeritate, afectează transporturile, administraţia şi sistemul sanitar, notează site-ul agenţiei DPA.

945 afișări
Imaginea articolului GREVĂ generală în Grecia: Sindicatele protestează împotriva noilor măsuri de austeritate

Grevă generală în Grecia, pe fondul protestelor împotriva noilor măsuri de austeritate

Zeci de zboruri au fost amânate, iar unele au fost anulate, în condiţiile în care controlorii de trafic aerian au lansat o grevă de patru ore.

Legăturile dintre insulele greceşti şi celelalte zone ale ţării au fost practic blocate, marinarii fiind în grevă pentru a doua zi. În plus, aceştia au în plan prelungirea protestelor şi oprirea feriboturilor în porturi până sâmbătă.

De asemenea, angajaţii din administraţia publică şi profesorii s-au alăturat grevei, iar muzeele şi şcolile s-au închis. Doctorii din spitalele de stat tratează pacienţii numai în situaţii de urgenţă.

La ora prânzului, sunt planificate demonstraţii de amploare în Atena şi în alte oraşe. Vor participa membri ai principalelor sindicate din sectorul public şi privat.

Parlamentul grec va vota, joi, un pachet de măsuri cerut de creditori pentru a continua planul de salvare financiară. Prevederile de austeritate includ scăderea pensiilor şi majorări de impozite în valoare de 4,9 miliarde de euro anual, pentru a debloca următoarea tranşă de fonduri din partea creditorilor internaţionali.

Grecia a evitat falimentul în ultimii şapte ani, graţie unui plan internaţional de salvare în cuantum de 86 miliarde de euro. În luna iulie, regimul de la Atena trebuie să plătească peste 7 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici