GREVA piloţilor Lufthansa s-a încheiat: Traficul aerian în Germania revine la normal, după trei zile de grevă

Traficul aerian revenea sâmbătă la normal în Germania, după încheierea unei greve de trei zile a piloţilor din cadrul principalei companii aeriene, Lufthansa, care a provocat anularea a aproape 4.000 de zboruri.

302 afișări
Imaginea articolului GREVA piloţilor Lufthansa s-a încheiat: Traficul aerian în Germania revine la normal, după trei zile de grevă

Traficul aerian în Germania revine la normal, după o grevă de trei zile a piloţilor Lufthansa

Primele avioane au început să aterizeze imediat după ora locală 5.00 (6.00, ora României), a anunţat o purtătoare de cuvânt a Lufthansa. Compania a prevăzut 1.800 de zboruri pentru sâmbătă. Aproximativ 40 de zboruri nu vor avea loc, "din motive operaţionale".

O revenire la normal putea fi constatată şi la o filială Lufthansa, compania Germanwings.

Reluarea traficului aerian se desfăşoară "fără dificultate" pe aeroportul din Frankfurt, cel mai important din ţară, dar antrenează un aflux de pasageri "comparabil unei prime zile de vacanţă", a anunţat operatorul aeroportului, Fraport, care se declară "bine pregătit" pentru această situaţie.

Sindicatul piloţilor de avion Cockpit a declanşat o grevă de trei zile la Lufthansa, în cadrul unor negocieri cu conducerea companiei pentru menţinerea posibilităţii unei pensionări anticipate la vârsta de 55 de ani şi acordarea unei creşteri salariale de 10%.

Astfel, aproximativ 3.800 de zboruri au fost anulate, blocând aproximativ 425.000 de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici