Guvernul de la Sofia îl sfidează pe Putin. Oficial: Bulgaria poate înlocui aprovizionarea cu gaze din Rusia, nu se va confrunta cu o penurie

Bulgaria poate înlocui întreaga aprovizionare cu gaze din Rusia şi nu se va confrunta cu o penurie de gaze în această iarnă, a declarat vicepremierul ţării, citat de Sky News.

5301 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Sofia îl sfidează pe Putin. Oficial: Bulgaria poate înlocui aprovizionarea cu gaze din Rusia, nu se va confrunta cu o penurie

Declaraţia vine la o zi după ce Gazprom a întrerupt fluxul către Bulgaria, alături de Polonia, pentru că a refuzat să plătească în ruble.

Bulgaria consumă aproximativ 3 miliarde de metri cubi de gaz pe an, din care peste 90% provin din Rusia.

"Putem înlocui întreaga aprovizionare cu gaze ruseşti cu aprovizionarea cu gaze din coridorul sudic de gaze, plus livrările de GNL în Grecia şi Turcia, iar acest plan este executat chiar acum", a declarat Assen Vassilev, care este şi ministru de finanţe, pentru reporterii de la Bruxelles.

"Nu va exista nicio problemă de aprovizionare, nici măcar în timpul iernii", a spus el după discuţii cu înalţi oficiali europeni

Vassilev a declarat că dolarii pe care Bulgaria intenţiona să îi folosească pentru a plăti Gazprom pentru livrările din aprilie au fost returnaţi şi că Sofia nu poartă în prezent discuţii cu compania rusă pentru a rezolva problema.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici