Guvernul israelian a autorizat mobilizarea a 40.000 de rezervişti

Israelul a autorizat mobilizarea a aproximativ 40.000 de rezervişti, în perspectiva unei posibile ofensive terestre în Fâşia Gaza, scrie presa israeliană, citată de AFP.

804 afișări
Imaginea articolului Guvernul israelian a autorizat mobilizarea a 40.000 de rezervişti

Guvernul israelian a autorizat mobilizarea a 40.000 de rezervişti (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

Această decizie a fost adoptată de către Cabinetul de Securitate condus de către Benjamin Netanyahu, la câteva ore după ce armata a lansat o vastă operaţiune aeriană vizând mişcarea palestiniană Hamas, în Fâşia Gaza, cu scopul de a opri tirurile de rachete către teritoriul israelian.

Un oficial de rang înalt a declarat marţi pentru AFP că armata este pregătită pentru toate opţiunile, inclusiv o ofensivă terestră, în vederea opririi acestor tiruri.

"Armata pregăteşte o serie de opţiuni, inclusiv o invazie sau o ofensivă terestră" asupra enclavei palestiniene aflate sub controlul mişcării islamiste Hamas, a declarat pentru AFP acest oficial israelian sub protecţia anonimatului.

Alt oficial a declarat că armata a primit instrucţiuni "pentru pregătirea diverselor alternative militare, cu scopul de a fi pregătită".

"Atacurile aeriene pe care le-am efectuat constituie doar o etapă. Operaţiunea nu are un termen-limită", a avertizat un purtător de cuvânt al armatei, Peter Lerner.

Armata israeliană a lansat o vastă operaţiune aeriană - "Protective Edge" (Tăiş protector) - ca replică faţă de tirul susţinut de rachete provenind de pe teritoriul Fâşiei Gaza. În cadrul operaţiunii, zeci de raiduri aeriene au avut loc contra acestui teritoriu.

Forţele israeliene au lansat începând din 2006 o serie de ofensive asupra Fâşiei Gaza. Ultima s-a desfăşurat în perioada 14-21 noiembrie 2012 şi s-a soldat cu 177 de morţi în rândul palestinienilor, majoritatea civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici