Hamas: Forţele israeliene au ucis cel puţin şase palestinieni în Fâşia Gaza

Forţele israeliene au ucis cel puţin şase palestinieni în Fâşia Gaza duminică într-un raid sub acoperire care a vizat un comandament al grupării Hamas, iar mai multe atacuri anti-aeriene au asigurat întoarcerea trupelor în Israel cu maşina, a anunţat Hamas, relatează Reuters.

554 afișări
Imaginea articolului Hamas: Forţele israeliene au ucis cel puţin şase palestinieni în Fâşia Gaza

Hamas: Forţele israeliene au ucis cel puţin şase palestinieni în Fâşia Gaza

Atacurile anti-aeriene au fost lansate din enclava controlată de Hamas, iar sirenele sunau în comunităţile israeliene situate de-a lungul graniţei. Armata israeliană a transmis că forţele sale a interceptat două rachete.

În partea israeliană a frontierei nu au fost anunţate pagube materiale sau persoane rănite.

Atacul l-a determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să părăsească întrunirea de la Paris, unde se întâlnea cu liderii mondiali pentru comemorarea Primului Război Mondial.

Hamas a transmis că incidentul a început atunci când atacatorii dintr-o maşină au deschis din mers focul asupra unui grup de bărbaţi înarmaţi, omorând unul dintre comandanţii grupului.

Membrii înarmaţi ai Hamas au urmărit maşina în timp ce se îndrepta spre graniţa cu Israelul, a anunţat Hamas printr-un comunicat.

În timpul urmăririi, avionul israelian a lansat mai mult de 40 de rachete în zonă, potrivit martorilor.

Medicii şi oficialii Hamas au declarat că cel puţin şase persoane au fost ucise, inclusiv comandantul Nour Baraka şi un alt membru al grupului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici