INCENDIUL din California se apropie de rezervorul de apă din San Francisco - FOTO

Un incendiu de proporţii care s-a declanşat în apropiere de parcul natural Yosemite din California, se extinde şi se apropie de un rezervor care furnizează apă curentă regiunii San Francisco.

416 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din California se apropie de rezervorul de apă din San Francisco - FOTO

Incendiul din California se apropie de rezervorul de apă din San Francisco (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O hartă a site-ului oficial de informaţii privind incendiile Inciweb arată că focul gigantic, supranumit "Rim fire", s-a apropiat la câţiva kilometri de rezervorul Hetch Hetchy care furnizează cea mai mare parte a necesităţilor de apă ale celor 2,6 milioane de locuitori din regiunea golfului San Francisco, situată la 320 de kilometri spre vest.

Incendiul, care a devastat deja 54.220 de hectare, a fost limitat doar în proporţie de 7 la sută.

Tyrone Jue, care lucrează la Comisia pentru servicii publice din San Francisco, a declarat pentru cotidianul San Francisco Chronicle că alimentarea cu apă nu a fost întreruptă şi calitatea apei nu a avut de suferit.

Serviciul a precizat că există, de asemenea, rezerve mari de apă stocată local, care vor fi disponibile dacă incendiul va întrerupe alimentarea cu apă.

Dar San Francisco depinde, de asemenea, de hidroenergia provenind din aceeaşi regiune. Două dintre cele trei hidrocentrale au fost închise din cauza avansării incendiului, a declarat Tyrone Jue.

Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a decretat vineri seara stare de urgenţă pentru San Francisco.

Peste 2.800 de pompieri acţionează cu ajutorul elicopterelor şi avioanelor Canadair, pentru a limita incendiul declanşat la 17 august din motive nedeterminate în Stanislaus National Forest din comitatul Tuolumne, la vest de parcul natural Yosemite, una dintre principalele atracţii turistice ale Californiei.

Imaginile surprinse de satelit arătau coloane de fum alb imense care se îndreptau spre statul vecin, Nevada. "Rim Fire continuă să se extindă puternic din cauza combustibilului extrem de uscat şi a terenurilor inaccesibile", sublinia Inciweb.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici