Încrederea în economia Franţei a urcat la maximul ultimilor patru ani, dar investiţiile lipsesc

Încrederea oamenilor de afaceri în economia Franţei a urcat în august la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, dar redresarea mult-aşteptată a investiţiilor lipseşte, economia nereuşind să accelereze redresarea, transmite Reuters.

95 afișări
Imaginea articolului Încrederea în economia Franţei a urcat la maximul ultimilor patru ani, dar investiţiile lipsesc

Încrederea în economia Franţei a urcat la maximul ultimilor patru ani, dar investiţiile lipsesc (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Un indice privind încrederea în economia Franţei, calculat de biroul de statistică INSEE, a crescut în august de la 99 de puncte în iulie la 100 de puncte, nivel care nu a mai fost atins din august 2011.

Un alt indice, referitor la încrederea în industrie, a avansat la rândul său de la 102 puncte la 103 puncte, fiind peste estimările analiştilor, care prognozau numai 101 puncte.

„Datele pentru luna august nu includ prăbuşirea burselor asiatice, datele pe septembrie ar putea fi mai slabe”, a declarat Dominique Barbet, analist la BNP Paribas.

O altă cercetare realizată de INSEE arată că oamenii de afaceri intenţionează să crească investiţiile în acest an cu numai 2%, în pofida scăderii semnificative a preţurilor materiilor prime.

Rezultatul sondajului nu este o veste bună pentru Guvernul francez, care speră ca redresarea economică să fie susţinută de investiţii, după ce creşterea a stagnat în trimestrul al doilea din cauza cheltuielilor de consum reduse.

Ministrul de Finanţe Michel Sapin a declarat însă că creşterea încrederii oamenilor de afaceri în economie, în luna august, arată că slăbiciunea din trimestrul al doilea a fost temporară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici