„Victorie majoră” pentru Trump. Instanţa supremă din SUA îi permite preşedintelui să redirecţioneze 2,5 miliarde de dolari pentru zidul de frontieră cu Mexic

Curtea Supremă de Justiţie din Statele Unite a decis că preşedintele Donald Trump poate redirecţiona 2,5 miliarde de dolari de la Pentagon pentru finanţarea lucrărilor la zidul de la frontiera dintre SUA şi Mexic, informează site-ul agenţiei Reuters.

639 afișări
Imaginea articolului „Victorie majoră” pentru Trump. Instanţa supremă din SUA îi permite preşedintelui să redirecţioneze 2,5 miliarde de dolari pentru zidul de frontieră cu Mexic

Instanţa supremă din SUA îi permite lui Trump să redirecţioneze fonduri pentru zidul de frontieră

Instanţa supremă, majoritar conservatoare, a decis cu un raport de voturi de cinci la patru să blocheze o hotărâre a unui tribunal federal din statul California care îi interzicea preşedintelui Donald Trump, un politician republican, să redirecţioneze fonduri de la Pentagon deoarece Congresul nu a specificat acest lucru.

"Wow! Victorie majoră în chestiunea zidului. Curtea Supremă a SUA a anulat o decizie a unei instanţe inferioare, permiţând continuarea lucrărilor la zidul de sud. Un mare câştig pentru securitatea la frontieră şi pentru ordinea publică", a reacţionat Donald Trump prin Twitter.

Însă Gloria Smith, avocat al grupului ecologic Sierra Club, a condamnat decizia instanţei supreme din SUA. "Decizia de astăzi de a permite deturnarea fondurilor militare pentru construirea zidului la frontieră va genera izolare şi va distruge comunităţi, terenuri publice şi resurse de apă în California, New Mexico şi Arizona", a spus ea.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial din 2016, că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul. Cel mai probabil, Donald Trump va folosi această temă electorală şi în anul 2020.

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici