Inundaţiile au provocat cel puţin 48 de morţi în estul Indiei

Noi inundaţii au ucis 48 de persoane în estul Indiei, o regiune care a fost deja afectată acum două săptămâni de ciclonul cel mai violent cunoscut de această ţară în ultimii 40 de ani, a anunţat sâmbătă agenţia de presă PTI.

169 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile au provocat cel puţin 48 de morţi în estul Indiei

Inundaţiile au provocat cel puţin 48 de morţi în estul Indiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Răurile au ieşit din matcă în statele Orissa şi Andhra Pradesh, obligând mii de localnici să îşi abandoneze din nou casele pentru a se refugia în adăposturi la două săptămâni după ce ciclonul Phailin a devastat zona.

Conform agenţiei PTI, 45 de persoane şi-au pierdut viaţa în aceste două state de coastă din estul Indiei, în timp ce mii de sate au fost acoperite de ape în 30 de districte. Drumurile au fost blocate, iar legăturile feroviare întrerupte.

Alte trei persoane au murit în urma ploilor torenţiale din statul Bengalul occidental, tot în estul Indiei, a adăugat PTI.

Treizeci de echipe de salvare, care erau deja mobilizate din cauza trecerii ciclonului, au fost trimise în zona inundată pentru a ajuta sinistraţii, a declarat pentru AFP Tripti Parule, purtătoarea de cuvânt a Agenţiei de gestionare a catastrofelor naturale.

Autorităţile s-au mai confruntat cu acest tip de situaţie în timpul ciclonului Phailin, care, din cauza ploilor torenţiale şi a vântului de până la 200 de kilometri pe oră, a provocat 22 de morţi şi importante pagube materiale, a amintit purtătoarea de cuvânt. "Proviziile de alimente, apă, medicamente.... toate acestea sunt gestionate de state", a declarat ea.

Inundaţiile urmează să se diminueze în următoarele 48 de ore, a subliniat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici