Iordania va autoriza livrarea de ajutor pentru peste 75.000 de refugiaţi sirieni blocaţi la graniţă

Iordania a anunţat, luni, că va autoriza în cursul săptămânilor viitoare livrarea de ajutor umanitar pentru peste 75.000 de refugiaţi sirieni blocaţi într-o zonă deşertică la frontiera sa, unde este este stabiltă o "zonă militară închisă", relatează Le Figaro.

513 afișări
Imaginea articolului Iordania va autoriza livrarea de ajutor pentru peste 75.000 de refugiaţi sirieni blocaţi la graniţă

Iordania va autoriza livrarea de ajutor pentru peste 75.000 de refugiaţi sirieni blocaţi la graniţă

Iordania a blocat, din data de 21 iunie, când a avut loc un atac sinucigaş soldat cu moartea a 7 militari la frontieră, trecerea oricărei forme de ajutor spre taberele improvizate unde se află zeci de mii de sirieni care au fugit de conflictul din ţara lor.

Autorităţile de la Amman au aprobat desfăşurarea unei prime operaţiuni de acest tip la începutul lunii august, când organizaţiile umanitare au trimis ajutor refugiaţilor cu ajutorul unor drone şi macarale.

"În săptămânile care urmează, vom autoriza din nou organizaţiilor internaţionale să livreze ajutor acestor refugiaţi (...)", a declarat pentru AFP Mohamed Momani, ministrul iordanian al Informaţiilor şi purtătorul de cuvânt al Guvernului. El a afirmat, de asemenea, că această "regiune frontalieră va rămâne o zonă militară închisă şi că este datoria Naţiunilor Unite şi a organizaţiilor internaţionale să găsească alternative pentru livrarea ajutorului către refugiaţii blocaţi".

ONU şi organizaţiile umanitare internaţionale avertizează în mod constant autorităţile iordaniene cu privire la condiţiile în care trăiesc aceşti refugiaţi. Potrivit şefului operaţiunilor umanitare ale ONU, Stephen O'Brien, peste 75 la sută dintre ei sunt femei şi copii care nu au acces la apa sau mâncare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici