Iordania vrea instalarea de rachete Patriot pe teritoriul său

Iordania, ţară vecină cu Siria, a anunţat duminică după amiază că este în tratative cu ţările "prietene", pentru a instala rachete Patriot pe teritoriul său, după modelul Turciei.

495 afișări
Imaginea articolului Iordania vrea instalarea de rachete Patriot pe teritoriul său

Iordania vrea instalarea de rachete Patriot pe teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto)

"Iordania vrea să instaleze baterii de rachete Patriot pentru a-şi întări capacitatea defensivă şi în scopul de a îmbunătăţi apărarea ţării", a declarat ministrul Informaţiilor, Mohamed Momani, în timpul unei conferinţe de presă.

"Suntem în prezent în stadiul tratativelor cu statele prietene", a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului, fără să ofere alte precizări.

O sursă din cadrul NATO a precizat săptămâna trecută pentru AFP că patru baterii de rachete Patriot au sosit deja în Turcia, în cadrul unei misiuni a Alianţei pentru protejarea frontierei turce de orice escaladare a conflictului din Siria vecină.

NATO a aprobat instalarea acestora în decembrie.

Iordania, care adăposteşte peste 500.000 de refugiaţi sirieni, s-a îngrijorat şi ea de eventualitatea unui atac sirian.

"Dorim şi cerem rachete Patriot. Discutăm deja despre acest lucru deoarece vrem să ne protejăm", a explicat săptămâna trecută premierul Abdallah Nsour, pentru cotidianul din Qatar Al-Sharq.

În aprilie, secretatul american al Apărării, Chuck Hagel, a dezvăluit faptul că aproximativ 150 de militari americani au fost deja detaşaţi în Iordania în urmă cu un an, ridicând la peste 200 de persoane contingentul american din Iordania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici