Iranul avertizează că va îmbogăţi uraniu la nivelul de 20 la sută

Iranul avertizează că va recurge la îmbogăţirea uraniului până la nivelul de 20 la sută în cazul eşecului negocierilor care vor începe luni, la Viena, cu Rusia, Franţa şi Statele Unite, informează agenţia IRNA.

26 afișări
Imaginea articolului Iranul avertizează că va îmbogăţi uraniu la nivelul de 20 la sută

Iranul avertizează că va îmbogăţi uraniu la nivelul de 20 la sută în cazul eşecului negocierilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Republica islamică Iran va continua îmbogăţirea uraniului la nivelul de cinci la sută, dar dacă negocierile nu vor oferi rezultate vom începe purificarea uraniului până la nivelul de 20 la sută şi nu vom renunţa niciodată la acest drept", a declarat Ali Shirzadian, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică (OIEA).

La întâlnirea din 1 octombrie, Iranul şi marile puteri au ajuns la un acord de principiu pentru ca Teheranul să livreze o parte din uraniul îmbogăţit la nivelul de cinci la sută altei ţări pentru a primi ulterior uraniul îmbogăţit la nivelul de 19,75 la sută.

Experţi iranieni, ruşi, francezi şi americani, precum şi specialişti din cadrul AIEA se vor reuni luni la Viena pentru a discuta modalităţile unei astfel de operaţiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici