Iranul respinge acuzaţiile Israelului privind responsabilitatea sa pentru atentatul de la Burgas

Televiziunea oficială iraniană a calificat joi drept pripite şi ridicole acuzaţiile liderilor israelieni împotriva Iranului în cazul atentatului antiisraelian care s-a produs miercuri la Burgas şi s-a soldat cu opt morţi.

222 afișări
Imaginea articolului Iranul respinge acuzaţiile Israelului privind responsabilitatea sa pentru atentatul de la Burgas

Iranul respinge acuzaţiile Israelului privind responsabilitatea sa pentru atentatul de la Burgas

"Premierul (israelian) a acuzat Iranul că este implicat în acest atentat prin declaraţii pripite, ridicole şi repetitive", a afirmat site-ul televiziunii oficiale, într-o primă reacţie iraniană în urma atentatului şi a acuzaţiilor israeliene care au urmat.

"Nu este prima dată când face asemenea declaraţii. Iarna trecută, după atentantele (...) din Thailanda şi India, a formulat împotriva iranului, fără nici o dovadă, acuzaţii care nu au fost confirmate ulterior", potrivit aceleiaşi surse.

Aceste acuzaţii fac parte dintr-"un nou scenariu menit să creeze un climat antiiranian", adaugă televiziunea de stat, într-un articol referitor la acest atentat.

Şase turişti israelieni, şoferul acestora de naţionalitate bulgară şi autorul atentatului au fost ucişi miercuri la Burgas (Bulgaria) într-un atentat sinucigaş, soldat de asemenea cu rănirea a circa 30 de persoane.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, împreună cu mai mulţi membri ai Guvernului său au acuzat imediat Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah că s-ar afla în spatele acestui atentat.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a afirmat joi că Israelul se confruntă cu "un val de terorism la nivel mondial", comandat de Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici