Iranul transmite că întâlnirea ţărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost „constructivă”, dar există probleme nerezolvate

Administraţia de la Teheran consideră că întâlnirea ţărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost „constructivă”, dar există probleme nerezolvate şi Iranul va continua să îşi reducă angajamentele prevăzute în tratat, a transmis Abbas Araqchi, oficial guvernamental iranian, conform Reuters.

558 afișări
Imaginea articolului Iranul transmite că întâlnirea ţărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost „constructivă”, dar există probleme nerezolvate

Iranul transmite că întâlnirea ţărilor semnatare ale Acordului nuclear a fost „constructivă”, dar există probleme nerezolvate

Araqchi, negociatorul-şef iranian pe probleme nucleare, a transmis că Iranul va renunţa treptat la respectarea unor prevederi din Acord, dacă partenerii europeni nu reuşesc să menţină tratatul.

„Atmosfera a fost constructivă. Discuţiile au fost bune. Nu pot spune că am rezolvat totul, dar au fost luate multe angajamente”, a declarat Abbas Araqchi în urma întâlnirii din Viena.

„Cum am mai spus, vom continua să reducem respectarea angajamentelor prevăzute în Acord până când europenii încep să respecte interesele Iranului”, a adăugat Araqchi.

Oficialii din Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia, China şi Iran s-au întâlnit duminică, la Viena, pentru a discuta despre modalităţile de salvare a Acordului nuclear semnat în anul 2015.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Administraţia de la Beijing a transmis că toate părţile acordului doresc să protejeze tratatul şi se opun deciziei Statelor Unite de a reimpune sancţiunile împotriva Iranului.

„Toate părţile şi-au exprimat determinarea de a proteja acordul şi de a continua implementarea acestuia într-o manieră echilibrată”, a declarat Fu Cong, oficial chinez prezent la întâlnirea din Viena.

„Toate părţile şi-au exprimat şi opoziţia faţă de sancţiunile unilaterale impuse de Statele Unite”, a adăugat acesta.

Taguri:
iran,
acord,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici