Iranul vrea discuţii cu Ucraina pentru clarificarea acuzaţiilor privind livrări de armament Rusiei

Administraţia de la Teheran a anunţat, marţi seară, că manifestă disponibilitatea de a purta discuţii cu Ucraina pentru clarificarea acuzaţiilor "fără fundament" privind livrarea de drone militare Rusiei.

4217 afișări
Imaginea articolului Iranul vrea discuţii cu Ucraina pentru clarificarea acuzaţiilor privind livrări de armament Rusiei

"Sunt afirmaţii fără fundament, bazate pe informaţii false. Iranul este pregătit de negocieri şi discuţii cu Ucraina pentru rezolvarea acestor acuzaţii", a declarat marţi seară Nasser Kanani, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, citat de Agenţia France-Presse şi de publicaţia canadiană La Presse.

"Informaţiile potrivit cărora Republica Islamică Iran furnizează armament, inclusiv drone de atac, pentru a fi utilizate în războiul din Ucraina sunt false", a subliniat oficialul de la Teheran.

Administraţia de la Washington a avertizat, luni, că va sancţiona statele sau companiile care colaborează cu producătorii de drone militare din Iran, pe fondul acuzaţiilor Ucrainei privind bombardamente efectuate de Rusia cu aparate de zbor iraniene. Tema livrărilor de drone iraniene a fost abordată şi de miniştrii de Externe din ţările Uniunii Europene. "Unii miniştri au cerut aprofundarea rapoartelor privind dronele iraniene utilizate de Rusia. Ar putea fi o încălcare gravă a rezoluţiilor Naţiunilor Unite, iar Iranul ar putea fi expus sancţiunilor", a declarat Catherine Colonna, ministrul francez de Externe.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunţat marţi că îi va cere preşedintelui Volodimir Zelenski întreruperea relaţiilor diplomatice cu Iranul, din cauza atacurilor ruse comise cu armament iranian. În plus, Dmitro Kuleba cere Uniunii Europene să adopte urgent sancţiuni împotriva Teheranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici