Israelul critică dur decizia ONU privind "Palestina", ameninţând cu REPRESALII

Israelul a criticat vehement acordarea, de către ONU, a statutului de stat observator Palestinei, formaţiunile israeliene de dreapta acuzându-i pe palestinieni că sabotează procesul de pace, în timp ce opoziţia denunţă pasivitatea premierului Benjamin Netanyahu.

2358 afișări
Imaginea articolului Israelul critică dur decizia ONU privind "Palestina", ameninţând cu REPRESALII

Israelul critică dur decizia ONU privind "Palestina", ameninţând cu REPRESALII (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reacţiile politicienilor şi analiştilor israelieni sunt polarizate în funcţie de liniile ideologice stabilite în campania premergătoare alegerilor legislative din 22 ianuarie.

Cotidianul Israel Hayom, apropiat de premierul Benjamin Netanyahu, titrează pe prima pagină: "Naţiunile Unite recompensează terorismul".

Vicepremierul Sylvan Shalom a avertizat chiar că va recurge la sancţiuni după decizia Adunării Generale ONU de conferire a statutului de stat observator Palestinei.

"Mahmoud Abbas nu a rămas fidel angajamentelor asumate de predecesorul său, Yasser Arafat, prin Acordurile de la Oslo (1993), care interziceau iniţiativele unilaterale. Încălcarea acestor acorduri oferă şi Israelului dreptul la iniţiative unilaterale precum aplicarea suveranităţii israeliene în teritorii", a avertizat Shalom.

Chiar dacă o astfel de iniţiativă este improbabilă, Israelul ar putea bloca sistemul de colectare a taxelor în numele Autorităţii Palestiniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici