Jihadul Islamic susţine că Israelul a fost de acord cu încetarea focului la graniţa cu Fâşia Gaza

Gruparea palestiniană Jihadul Islamic a informat joi dimineaţă că un acord cu Israelul privind încetarea focului la graniţa cu Fâşia Gaza, mediat de Egipt, a intrat în vigoare la ora 03:30 GMT (ora 05:30, ora României, n.r.), iar mai mulţi martori au confirmat încetarea confruntărilor.

1199 afișări
Imaginea articolului Jihadul Islamic susţine că Israelul a fost de acord cu încetarea focului la graniţa cu Fâşia Gaza

Jihadul Islamic pune condiţii Israelului pentru încetarea focului în Fâşia Gaza

UPDATE ORA 06:50 Un oficial al organizaţiei a declarat pentru agenţia de presă Reuters că Israelul ar fi fost de acord cu solicitarea grupării privind încetarea atacurilor care vizează liderii Jihadului Islamic. De asemenea, potrivit oficialului, Israelul ar fi fost de acord să nu mai deschidă focul împotriva palestinienilor care protestează la graniţa dintre Fâşia Gaza şi Israel.

Ştirea iniţială:

Organizaţia Jihadul Islamic în Palestina a prezentat miercuri mai multe condiţii pe care Israelul ar trebui să le respecte înaintea unei eventuale încetări a focului în Fâşia Gaza, informează Reuters.

Condiţiile au fost prezentate de către liderul organizaţiei, Zeyad al-Nakhala, în cadrul unui interviu televizat. Jihadul Islamic cere, printre altele, ca Israelul să înceteze atacurile care vizează liderii grupării, să nu mai răspundă în forţă faţă de protestele palestinienilor de la graniţa cu Fâşia Gaza, dar şi măsuri legate de ridicarea blocadei israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Zeyad al-Nakhala a mai declarat că dacă Israelul nu va respecta aceste condiţii, gruparea sa nu ia în calcul încetarea conflictului actual.

Confruntările au izbucnit după ce armata israeliană l-a asasinat pe Bahaa Abu al-Ata, unul dintre liderii organizaţiei Jihadul Islamic.

Peste 190 de rachete au fost lansate de grupuri islamiste palestiniene spre Israel. Serviciul medical Magen David Adom a anunţat că 46 de israelieni au primit îngrijiri medicale de la iniţierea confruntărilor militare. Aviaţia militară israeliană a atacat obiective din Fâşia Gaza.

Cel puţin 23 de palestinieni, inclusiv membri ai grupurilor islamiste, au fost ucişi în urma confruntărilor.

Taguri:
israel,
gaza,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici