Biden, vicepreşedintele în exerciţiu al SUA: Campania prezidenţială a fost "urâtă", o "luptă a personalităţilor" în defavoarea ideilor

Joseph Biden, vicepreşedintele în exerciţiu al SUA care a sugerat recent că ar putea candida la funcţia de preşedinte în 2020, a criticat recenta campanie electorală la care au participat Donald Trump şi Hillary Clinton, calificând-o "urâtă", o "luptă a personalităţilor" în defavoarea ideilor.

516 afișări
Imaginea articolului Biden, vicepreşedintele în exerciţiu al SUA: Campania prezidenţială a fost "urâtă", o "luptă a personalităţilor" în defavoarea ideilor

Joe Biden, vicepreşedintele în exerciţiu al SUA: Campania prezidenţială a fost "urâtă", o "luptă a personalităţilor" în defavoarea ideilor (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Scrutinul prezidenţial a fost dur. A fost urât, aspru, a generat clivaje. A fost lipsit de entuziasm, mai degrabă o luptă a personalităţilor decât a ideilor", a afirmat Joseph Biden într-un discurs rostit la Forumul Sidley Austin, desfăşurat la Washington.

"M-am simţit stânjenit de modul în care s-a desfăşurat campania electorală, întrucât a fost marcată de insulte", a subliniat Joseph Biden.

Joseph Biden a semnalat marţi că ar putea candida pentru funcţia de preşedinte al SUA în anul 2020, relatează site-ul Politico.com şi cotidianul The Washington Post.

"Intenţionez să candidez în anul 2020", a declarat Joseph Biden, pe ton de glumă, în cursul unei vizite în Senatul SUA. Întrebat de jurnalişti pentru ce funcţie va candida, Biden a răspuns: "Pentru preşedinte (...)". La insistenţele reporterilor, care s-au interesat dacă glumeşte, Biden a explicat: "Nu mă angajez în niciun sens. Am învăţat în urmă cu mult timp că destinul are un mod straniu de a interveni".

Joseph Biden a încercat fără succes, în 1998 şi 2008, să devină candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA. În perioada 2009-2017 el a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Administraţiei Barack Obama. Anul acesta, Biden a refuzat să candideze din cauza decesului fiului său, Beau.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici