John Kerry a îndemnat Phenianul să îl elibereze pe fostul combatant american în Războiul Coreei

Secretarul de Stat american John Kerry a îndemnat joi Coreea de Nord să elibereze un american în vârstă de 85 de ani, un fost combatant în Războiul Coreei, încarcerat de aproape o lună în această ţară.

106 afișări
Imaginea articolului John Kerry a îndemnat Phenianul să îl elibereze pe fostul combatant american în Războiul Coreei

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fără să îl numească pe Merrill Newman, şeful diplomaţiei americane a declarat pentru postul MSNBC că încarcerarea acestuia face parte dintre "opţiunile necugetate ale Coreei de Nord".

Fostul combatant efectua un voiaj organizat în această ţară în momentul în care a fost arestat, pe 26 octombrie.

Fiul său Jeff Newman a declarat miercuri pentru CNN că nu a primit vreo explicaţie cu privire la motivele care au condus la încarcerarea tatălui său.

"Este o neînţelegere. Tatăl meu este un veteran (al Războiului din Coreea). El voia să vadă ţara şi cultura de care se interesează de mai mulţi ani", a spus Jeff Newman.

Referindu-se la regimul de la Phenian, John Kerry a declarat pentru MSNBC că această ţară "este necesar să fie conştientă că Statele Unite nu adoptă vreun comportament belicos sau ameninţător" faţă de ea.

Autorităţile nord-coreene deţin încă un american, Kenneth Bae, în vârstă de 45 de ani. El a fost arestat în noiembrie 2012 şi condamnat la 15 ani de muncă forţată pentru că este, potrivit Phenianului, un evanghelist care a introdus fraudulos în ţară material vizând să destabilizeze regimul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici