John Magufuli, preşedintele Tanzaniei, a murit la 61 de ani

  • Preşedintele Tanzaniei, John Pombe Magufuli, a murit la vârsta de 61 de ani.
  • Anunţul a fost făcut în direct la televiziune de către vicepreşedintele ţării.
  • Magufuli nu a mai avut o apariţie publică din luna februarie.
2611 afișări
Imaginea articolului John Magufuli, preşedintele Tanzaniei, a murit la 61 de ani

John Magufuli, preşedintele Tanzaniei, a murit la 61 de ani

Preşedintele Tanzaniei, în vârstă de 61 de ani, poreclit „buldozerul”, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace, după săptămâni de speculaţii că ar fi fost infectat cu SARS-CoV-2. Preşedintele fusese implicat în mai multe controverse legate de pandemie.

Anunţul decesului a fost făcut miercuri, de vicepreşedintele Samia Suluhu Hassan.

Până acum existau speculaţii conform cărora preşedintele era infectat cu noul coronavirus. El nu mai fusese văzut în public de la sfârşitul lunii februarie, scrie DW.

„Iubitul nostru preşedinte a trecut în nefiinţă la ora 6, în această seară”, a spus Suluhu. "Este o veste tristă. Preşedintele a avut această boală în ultimii 10 ani", a continuat vicepreşedintele.

Ea a adăugat că regretatul preşedinte a murit la un spital din Dar es Salaam, cel mai mare oraş din Tanzania.

După anunţarea morţii sale, liderul opoziţiei, Zitto Kabwe, a spus că a vorbit cu vicepreşedintele pentru a-şi prezenta condoleanţele.

"Naţiunea îşi va aminti de el pentru contribuţia pe care a avut-o la dezvoltarea ţării noastre", a spus el într-un comunicat postat pe Twitter.

Născut pe 29 octombrie 1959, Magufuli şi-a obţinut masteratul şi doctoratul de la Universitatea din Dar es Salaam în 1994, respectiv 2009.

După o scurtă perioadă în care a predat la Şcoala Gimnazială Sengerema şi apoi a fost chimist industrial, Magufuli a intrat în politică şi a devenit membru al partidului Chama Cha Mapinduzi (CCM).

De când a fost declarată pandemia de coronavirus în martie 2020, Magufuli a negat gravitatea bolii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici