Joseph Biden efectuează vizite în Serbia şi Kosovo. Rusia a anunţat recent că urmează să intensifice cooperarea militară cu Serbia

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va efectua marţi vizite în Serbia şi în Kosovo, informează site-ul agenţiei AP.

2011 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden efectuează vizite în Serbia şi Kosovo. Rusia a anunţat recent că urmează să intensifice cooperarea militară cu Serbia

Joseph Biden

Joseph Biden se va afla la Belgrad marţi, pentru întrevederi cu premierul Serbiei, Aleksandar Vucici, şi cu preşedintele ţării, Tomislav Nikolici.

Vizita vicepreşedintelui american evidenţiază intenţia Administraţiei de la Washington de a menţine influenţa în regiunea Balcani în contextul în care Rusia încearcă să coopteze Serbia în sfera sa de influenţă. Vizita relevă şi preocupările Washingtonului privind ritmul lent al reconcilierii regionale la 17 ani după intervenţia militară NATO.

Marţi seară, Joseph Biden se va deplasa în Kosovo, regiune care a declarat independenţa faţă de Serbia în anul 2008. La Priştina, Biden va recomanda implementarea acordului din 2015, mediat de Uniunea Europeană, care prevede normalizarea relaţiilor cu Belgradul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici