Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost ASASINAT, este în VIAŢĂ/ Înscenarea morţii a permis dejucarea unui complot/ UPDATE: Rusia condamnă vehement decizia

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost asasinat la Kiev, este în viaţă, autorităţile ucrainene explicând că asasinatul a fost înscenat pentru dejucarea unui complot organizat de serviciile secrete ruse, relatează BBC şi Reuters.

9452 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost ASASINAT, este în VIAŢĂ/ Înscenarea morţii a permis dejucarea unui complot/ UPDATE: Rusia condamnă vehement decizia

BREAKING Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost ASASINAT, este în VIAŢĂ/ Serviciile secrete ruse au i-au înscenat moartea

Vasil Hriţak, directorul Serviciului ucrainean de securitate (SBU), a confirmat că jurnalistul este în viaţă, explicând că înscenarea asasinatului a fost făcută pentru depistarea unor agenţi ruşi care intenţionau să comită crima.

Arkadi Babchenko le-a mulţumit autorităţilor ucrainene că i-au salvat viaţa. "Vreau să transmit că îmi pare rău pentru toţi cei care au suferit din cauza anunţului morţii mele. Eu am fost nevoit să îmi înmormântez de multe ori prieteni sau colegi", a declarat Arkadi Babcenko la sediul SBU, potrivit Kyiv Post.

Arkadi Babcenko a explicat că individul care intenţiona să îl asasineze a fost arestat în cadrul unei operaţiuni a serviciilor secrete ucrainene.

Autorităţile ucrainene anunţaseră asasinarea jurnalistului

O femeie a sunat marţi la serviciul de ambulanţă şi a anunţat că l-a găsit împuşcat pe soţul ei, în apartamentul din Kiev în care locuiau. Jurnalistul Arkadi Babcenko a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, comunicase marţi seară Poliţia ucraineană. Anchetatorii anunţau că suspectau că Arkadi Babcenko a fost asasinat din cauza activităţilor profesionale. Arkadi Babcenko, un critic al Administraţiei Vladimir Putin, s-a mutat din Rusia în Ucraina de mai puţin de un an, deoarece se temea să nu fie asasinat.

Rusia condamnă vehement înscenarea asasinării jurnalistului rus în Ucraina

Administraţia Vladimir Putin a condamnat vehement, miercuri seară, înscenarea de către Ucraina a asasinării jurnalistului disident rus Arkadi Babcenko, un gest catalogat de Moscova drept o "nouă provocare antirusă" prin care comunitatea internaţională a fost indusă în eroare.

Autorităţile din Ucraina au anunţat marţi seară că jurnalistul rus Arkadi Babcenko, un critic al Kremlinului, a fost asasinat la Kiev. Miercuri, jurnalistul a apărut în conferinţă de presă alături de oficiali ucraineni, explicând că asasinatul a fost înscenat în cadrul unei operaţiuni speciale pentru a se permite dejucarea unui complot rus care îl viza.

"Evenimentele din Kiev în cazul jurnalistului Arkadi Babcenko sunt o înscenare, o nouă provocare antirusă, care a avut scopul inducerii în eroare a comunităţii internaţionale", a reacţionat miercuri seară Ministerul rus de Externe, citat de agenţia Interfax.

"Suntem convinşi că partenerii internaţionali, instituţiile relevante vor trage concluziile necesare după acest eveniment", a subliniat Administraţia de la Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici