Justiţia militară israeliană, acuzată de abuzuri împotriva copiilor palestinieni deţinuţi

Justiţia militară israeliană este acuzată de abuzuri şi acte de tortură împotriva copiilor palestinieni arestaţi pentru atacuri cu pietre.

209 afișări
Imaginea articolului Justiţia militară israeliană, acuzată de abuzuri împotriva copiilor palestinieni deţinuţi

Justiţia militară israeliană, acuzată de abuzuri împotriva copiilor palestinieni deţinuţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reporterii ziarului The Guardian au realizat o anchetă în penitenciarul Al Jalame din nordul Israelului, descoperind un loc unde sunt închişi copii palestinieni, în izolare, zile sau săptămâni întregi, scrie ziarul The Guardian, în ediţia electronică.

Un adolescent în vârstă de 16 ani susţine că a fost ţinut în izolare timp de 65 de zile.

Conform ziarului britanic, majoritatea minorilor deţinuţi în această închisoare sunt condamnaţi pentru atacuri cu pietre sau cu sticle incendiare, însă sunt şi unii care au făcut parte din organizaţii radicale palestiniene. La început, aproape toţi neagă acuzaţiile, argumentând că sunt ameninţaţi, chiar supuşi unor abuzuri fizice.

Între 500 şi 700 de copii palestinieni sunt arestaţi de armata israeliană în fiecare an. În ultimii patru ani, organizaţia Defence for Children International (DCI) a colectat mărturii din partea a 426 de minori deţinuţi în sistemul penitenciar israelian. Conform mărturiilor, copiii sunt legaţi cu cătuşe de plastic, li se pun cagule pe feţe, sunt supuşi abuzurilor verbale şi fizice, sunt ameninţaţi frecvent. Circa nouă la sută dintre minori au fost ţinuţi în izolare.

Puţine familii au fost înştiinţate despre arestarea copiilor lor. Foarte rar se întâmplă ca minorii să fie interogaţi în prezenţa unui părinte sau a unui avocat, conform ziarului The Guardian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici