Justiţia turcă a emis mandat pentru arestarea clericului musulman Fehtullah Gulen

Justiţia turcă a emis, joi, mandat pentru arestarea clericului musulman Fehtullah Gullen, un adversar al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan aflat în Statele Unite şi acuzat de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

2272 afișări
Imaginea articolului Justiţia turcă a emis mandat pentru arestarea clericului musulman Fehtullah Gulen

Justiţia turcă a emis mandat pentru arestarea clericului musulman Fehtullah Gulen (Imagine Selahattin Sevi / Mediafxa Foto)

Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul din oraşul Istanbul, relatează agenţia de ştiri Anadolu.

Fehtullah Gulen a fost inculpat oficial pentru "comandarea tentativei de lovitură de stat din 15 iulie".

Administraţia Recep Tayyip Erdogan susţine că Fehtullah Gulen, care locuieşte în statul american Pennsylvania, a coordonat tentativa de lovitură de stat lansată pe 15 iulie de o facţiune a armatei turce.

Fehtullah Gulen a negat orice implicare în complotul eşuat.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a cerut Statelor Unite să îl extrădeze pe Fethullah Gulen.

Clericul musulman Fethullah Gülen - un fost aliat al lui Recep Tayyip Erdogan şi lider al Mişcării Gülen (Hizmet) - s-a stabilit în statul american Pennsylvania după ce a căzut în dizgraţie. Gulen este acuzat că se află în spatele opoziţiei din Turcia, iar Erdogan suspectează că rivalul său politic se bucură de susţinerea Washingtonului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici