Kamala Harris, convorbire cu Xi Jinping: Trebuie să menţinem liniile de comunicare deschise

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a avut sâmbătă o scurtă convorbire cu liderul chinez Xi Jinping, reprezentând un nou pas în direcţia menţinerii deschise a liniilor de comunicare între cele două mari economii.

3657 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris, convorbire cu Xi Jinping: Trebuie să menţinem liniile de comunicare deschise

Harris şi Xi Jinping au făcut un schimb de remarci sâmbătă, în timp ce se îndreptau spre o întâlnire cu uşile închise în cadrul summitului forumului de cooperare economică Asia-Pacific de la Bangkok, scrie AP.

"L-am salutat pe preşedintele Xi înainte de retragerea liderilor APEC", a scris Harris pe Twitter. "Am remarcat un mesaj cheie pe care preşedintele Biden l-a subliniat în cadrul întâlnirii sale din 14 noiembrie cu preşedintele Xi: trebuie să menţinem liniile de comunicare deschise pentru a gestiona în mod responsabil competiţia dintre ţările noastre."

Schimbul lor de replici a reluat îndeaproape comentariul lui Biden adresat lui Xi Jinping în cadrul unei întâlniri dintre cei doi lideri la începutul săptămânii despre faptul că China şi SUA trebuie să menţină liniile de comunicare deschise.

O scurtă declaraţie a Ministerului de Externe al Chinei a făcut referire, de asemenea, la întâlnirea Biden-Xi de la summitul Grupului celor 20 din Bali, Indonezia, pe care a descris-o ca fiind "strategică şi constructivă", cu "o importanţă majoră în orientarea următoarei etape a relaţiilor dintre China şi SUA".

Ministerul a declarat că speră ca vicepreşedintele să joace un rol activ în colaborarea cu China pentru a promova relaţiile dintre cele două naţiuni "pentru a reveni pe o cale sănătoasă şi stabilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici