UPDATE Kim Jong-Un a primit planul de atac împotriva insulei Guam, însă pentru moment AMÂNĂ lansarea acestuia / "Dacă ar ataca SUA, conflictul ar escalada rapid într-un război"

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat, marţi, că pentru moment va amâna punerea în aplicare a planului de lansare a unor rachete în largul Insulei Guam, avertizând însă că va merge mai departe cu planul în cazul în care Washingtonul întreprinde alte "acţiuni necugetate".

8129 afișări
Imaginea articolului UPDATE Kim Jong-Un a primit planul de atac împotriva insulei Guam, însă pentru moment AMÂNĂ lansarea acestuia / "Dacă ar ataca SUA, conflictul ar escalada rapid într-un război"

Kim Jong-Un a primit planul de atac împotriva insulei Guam

Înainte de lua o decizie privind planul, Kim a declarat că "va mai urmări un pic mai mult acţiunile prosteşti ale yankeilor(americanilor)", relatează agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, potrivit site-ului postului France 24.

Kim a adăugat că în cazul în care "(SUA) persistă cu acţiunile extrem de necugetate şi periculoase în Peninsula Coreea", atunci Phenianul va lua măsuri "aşa cum deja a anunţat".

"Pentru a dezamorsa tensiunile şi pentru a preveni un conflict militar periculos în Peninsula Coreea este necesar ca SUA să adopte o opţiune adecvată", a mai declarat liderul de la Phenian.


Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a primit, marţi, din partea Armatei nord-coreene planurile de atac cu rachete asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului şi a afirmat că va urmări acţiunile Statelor Unite înainte de a lua o decizie legată de atac, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Kim Jong Un a ordonat Armatei nord-coreene să fie pregătită de atac în orice moment.

”Statele Unite, care au fost primele ce au adus în regiune numeroase armamente nucleare strategice, ar trebui să ia decizia corectă şi să demonstreze prin acţiuni că doresc să atenueze tensiunile din Peninsula Coreeană şi să prevină o confruntare militară”, a declarat liderul de la Phenian pentru agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

Jim Mattis, secretarul Apărării din Statele Unite, a avertizat luni că Armata SUA este pregătită să intercepteze orice rachetă lansată de Coreea de Nord către insula Guam. Mattis a declarat că SUA ar identifica în câteva momente traiectoria rachetelor lansate de regimul de la Phenian şi că un atac ar însemna război.

”Dacă ar ataca SUA, conflictul va escalada rapid într-un război”, a afirmat Mattis. El a adăugat că dacă o rachetă nord-coreeană va fi lansată în apele din proximitatea Guam şi nu direct asupra insulei, atunci preşedintele Donald Trump va decide ce măsuri se vor lua.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici