La o zi după ce Vladimir Putin a aprobat retragerea Rusiei din cadrul Curţii Penale Internaţionale şi Rodrigo Duterte vrea să retragă Filipine

Rodrigo Duterte, preşedintele filipinez, a declarat că are în vedere retragerea statului Filipine din cadrul Curţii Penale Internaţionale, din cauza criticilor aduse măsurilor extreme întreprinse de acesta pentru combatarea criminalităţii, informează site-ul agenţiei Reuters.

23797 afișări
Imaginea articolului La o zi după ce Vladimir Putin a aprobat retragerea Rusiei din cadrul Curţii Penale Internaţionale şi Rodrigo Duterte vrea să retragă Filipine

La o zi după ce Vladimir Putin a aprobat retragerea Rusiei din cadrul Curţii Penale Internaţionale şi Rodrigo Duterte vrea să retragă Filipine

Această declaraţie are loc la o zi după ce Vladimir Putin a aprobat retragerea Rusiei din cadrul Curţii Penale Internaţionale. Rusia a semnat tratatul de aderare la Curtea Penală Internaţională, însă nu a ratificat niciodată acordul pentru a putea deveni membru al acesteia. Decizia are loc în urma hotărârii judecătoreşti a Curţii Penale Internaţionale care condamnă anexarea Crimeei la teritoriul rus. La începutul acestui an, Curtea Penală Internaţională a aprobat o investigaţie în privinţa conflictului din anul 2008 dintre Rusia şi Georgia.

Alte state precum SUA, China sau Israel nu s-au alăturat nici ele instanţei de justiţie internaţională, care judecă persoane care au comis genociduri, crime de război şi crime contra umanităţii.

Duterte a descris instanţa de justiţie internaţională ca fiind ”inutilă” şi şi-a exprimat frustrarea în faţa declaraţiilor din partea vestului asupra omorurilor extrajudiciare din Filipine. Acesta a condamnat de asemenea ONU pentru eşuarea prevenirii războaielor din lume.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici