Lider britanic pro-Brexit: UE are nevoie de M.Britanie. Londra va obţine acces pe piaţa comunitară

Londra va obţine acces pe piaţa unică europeană şi va putea reduce libertatea de circulaţie, deoarece Uniunea Europeană este cea care are nevoie de relaţii comerciale cu Marea Britanie, apreciază conservatorul eurosceptic Chris Grayling, preşedintele Camerei Comunelor.

5118 afișări
Imaginea articolului Lider britanic pro-Brexit: UE are nevoie de M.Britanie. Londra va obţine acces pe piaţa comunitară

Lider britanic pro-Brexit: UE are nevoie de M.Britanie. Londra va obţine acces pe piaţa comunitară

Chris Grayling, unul dintre liderii grupului politric favorabil ieşirii Marii Britanii din UE, crede că Bruxellesul va accepta negocieri informale cu Londra înainte de invocarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona. Preşedintele Camerei Comunelor a subliniat că Marea Britanie trebuie să transmită notificarea oficială de ieşire din UE când va fi pregătită.

"Până la urmă, vorbesc banii şi locurile de muncă", a afirmat Chris Grayling într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

"Nu este vorba de Marea Britanie care să bată la uşă şi să spună: «Vă rugăm, noi ce facem?» Aici este vorba de o relaţie comercială foarte importantă pentru Uniunea Europeană", a subliniat Grayling.

Liderii Uniunii Europeene au avertizat că Marea Britanie va avea acces pe piaţa unică doar dacă va permite libera circulaţie a forţei de muncă.

Conform datelor furnizate de Fondul Monetar Internaţional (FMI), economia britanică avea o cifră de afaceri de 2.900 de miliarde de dolari înainte de referendum, în timp ce economia UE, fără Marea Britanie, avea un volum de schimburi comerciale de 13.300 de miliarde de dolari.

"Este vorba, în aceeaşi măsură, de accesul europenilor pe piaţa britanică şi invers; după ce se vor aşeza lucrurile ca urmare a referendumului, va fi în interesul ambelor părţi să ajungă la un acord comercial tangibil. (...) În opinia mea, comerţ înseamnă în mod normal că maşinile germane vor fi vândute în Marea Britanie, că produsele agricole franceze vor fi vândute în Marea Britanie şi că districtul financiar al Londrei oferă servicii clienţilor din Uniunea Europeană", a subliniat Chris Grayling.

Preşedintele Camerei Comunelor a apreciat că Marea Britanie va trebui să reducă imigraţia. "Este clar că poporul britanic ne-a oferit mandat să putem fixa limite pentru persoanele care vin să trăiască şi să lucreze aici; aceasta probabil că este o parte problematică a procesului de negociere, dar este o parte esenţială", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici