Liderii din Coreea de Nord şi China denunţă ostilitatea străină. Ce promisiuni şi-au făcut cu ocazia aniversării tratatului de prietenie

  • Coreea de Nord şi China au denunţat la unison ostilitatea statelor străine
  • Liderii celor două ţări au dat asigurări că vor consolida relaţiile de cooperare
  • Promisiunile au fost făcute în cadrul aniversării tratatului de prietenie
8878 afișări
Imaginea articolului Liderii din Coreea de Nord şi China denunţă ostilitatea străină. Ce promisiuni şi-au făcut cu ocazia aniversării tratatului de prietenie

Sursa foto: profimedia

Liderii celor două ţări au denunţat la unison ameninţarea străină şi au dat asigurări că vor continua să fructifice cooperarea transfrontalieră.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că relaţia cu vecinii chinezi este vitală în faţa forţelor străine ostile. Liderul chinez Xi Jinping a promis că va aduce cooperarea „într-o nouă etapă”.

China este singurul aliat major al Coreei de Nord de când cele două state au semnat tratatul în 1961. Sancţiunile internaţionale impuse Phenianului pentru programele de arme nucleare şi rachete balistice au făcut Coreea de Nord mai dependentă ca niciodată de Beijing pentru comerţ şi alte beneficii, relatează Reuters.

"În ciuda situaţiei internaţionale complicate fără precedent din ultimii ani, încrederea tovarăşească şi prietenia militantă dintre RPDC şi China se întăresc zi de zi", a declarat Kim în timpul discursului adresat omologului său chinez.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici