Liderul suprem iranian: O intervenţie americană în Siria va fi un dezastru pentru regiune

O intervenţie militară americană împotriva Siriei "va fi un dezastru pentru regiune", a avertizat miercuri liderul suprem iranian Ali Khamenei, principalul aliat regional al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

1342 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem iranian: O intervenţie americană în Siria va fi un dezastru pentru regiune

Ali Khamenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intervenţia americană va fi un dezastru pentru regiune", a declarat numărul unu iranian într-o reuniune cu membri ai Guvernului, potrivit televiziunii de stat. "Regiunea este (un butoi cu) pulbere şi nu putem prezice viitorul" în cazul unei lovituri militare împotriva regimului de la Damasc, a adăugat el.

Declarându-se convinse de responsabilitatea regimului sirian în atacul chimic de la 21 august lângă Damasc, Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au anunţat că sunt pregătite să acţioneze nu în vederea răsturnării de al putere a lui Bashar al-Assad, ci pentru a "descuraja" noi recurgeri la gaze toxice.

Iranul, un susţinător neclintit al Damascului, şi-a multiplicat în ultimele zile avertismentele cu privire la o intervenţie militară a Washingtonului şi aliaţilor săi.

Marţi, ministrul iranian al Apărării, generalul Hossein Dehgan, a avertizat că în cazul unei acţiuni militare,"securitatea şi stabilitatea regiunii vor fi ameninţate".

Şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, a îndemnat la rândul său Statele Unite şi aliaţii acestora la "înţelepciune", afirmând că "utilizarea mijloacelor militare va avea întotdeauna consecinţe grave nu doar pentru Siria, ci pentru toată regiunea".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici