Londra a informat Berlinul că programul TEMPORA de spionarea comunicaţiilor este legal

Ministrul britanic de Externe William Hague l-a informat vineri pe omologul său german Guido Westerwelle că programul de spionarea comunicaţiilor electronice TEMPORA este operat în mod legal, se arată într-un comunicat al ministerului german.

877 afișări
Imaginea articolului Londra a informat Berlinul că programul TEMPORA de spionarea comunicaţiilor este legal

Londra a informat Berlinul că programul TEMPORA de spionarea comunicaţiilor este legal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hague "a oferit asigurări că toate dispozitivele britanice sunt conforme dreptului naţional şi internaţional", într-o convorbire la telefon cu ministrul german.

Westerwelle "a purtat astăzi (vineri) o conversaţie constructivă şi plină de încredere cu ministrul britanic de Externe William Hague pe tema dezvăluirilor de presă asupra activităţilor serviciilor britanice de informaţii", se arată în comunicatul emis de Berlin.

Westerwelle a "spus clar că, din punct de vedere german, este necesar să se găsească, în toate dispozitivele de stat, un echilibru just între interesele în domeniul securităţii, pe de o parte, şi protecţia sferei private, pe de altă parte".

Potrivit unor documente dezvăluite săptămâna trecută cotidianului The Guardian de fostul consultant american Edward Snowden, în prezent căutat de Washington, serviciile britanice de informaţii, prin intermediul programului TEMPORA, au un acces la cabluri de fibră optică, un lucru care face din aceste servicii un actor major în supravegherea comunicaţiilor la nivel mondial.

Guvernul german şi-a exprimat emoţia, săptămâna aceasta, în urma acestor dezvăluiri şi a anunţat că a transmis o listă de întrebări Marii Britanii, aşa cum a procedat anterior şi cu Statele Unite, în urma unor dezvăluiri cu privire la un sistem de supraveghere a comunicaţiilor de către Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici