MAE: 40 români au fost cazaţi la hotelurile din apropierea aeroportului din Istanbul

Unui număr de 40 de români le-a fost facilitată cazarea la hotelurile din apropierea Aeroportului Internaţional Atatürk din Istanbul, făcându-se eforturi pentru identificarea unor soluţii cât mai rapide pentru repatrierea persoanelor ale căror zboruri au fost anulate, anunţă MAE.

1177 afișări
Imaginea articolului MAE: 40 români au fost cazaţi la hotelurile din apropierea aeroportului din Istanbul

''Pe tot parcursul nopţii, echipele consulare constituite la nivelul Consulatului General al României la Istanbul s-au deplasat la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români. Consulatul General al României la Istanbul continuă demersurile susţinute pe lângă autorităţile turce pentru a verifica existenţa vreunui cetăţean român decedat sau rănit şi rămâne în legătură cu persoanele de cetăţenie română cazate la Istanbul sau aflate în zona liberă a aeroportului. Cetăţenii români aflaţi în atenţia Consulatului nu sunt răniţi, cu excepţia unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viaţa persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor'', informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, Consulatul General al României la Istanbul asigură în permanenţă asistenţa consulară unui număr de aproximativ 40 de cetăţeni români, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului şi se depun eforturi pentru identificarea unor soluţii cât mai rapide pentru repatrierea cetăţenilor români ale căror zboruri au fost anulate.

Totodată, familiile din România a peste 20 de cetăţeni români aflaţi în aeroport în momentul deflagraţiilor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul.

Cetăţenii români precum şi rudele acestora au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la Istanbul +90 2123583541, +90 2123580516, +90 2123583537, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum şi telefonul mobil de urgenţă al oficiului consular român de la Istanbul + 90 5335420695. Pe parcursul nopţii precedente, Call Center-ul MAE a preluat operativ un număr de 10 apeluri telefonice din partea cetăţenilor aflaţi în aeroportul din Istanbul, asigurându-le asistenţa necesară.

Cel puţin 36 de persoane au murit şi aproximativ 150 au fost rănite în atentatele comise marţi seară în incinta Aeroportului internaţional din Istanbul, au anunţat oficiali turci, citaţi de Reuters şi CNN. Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi toţi trei s-au aruncat în aer la şi în apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali şi martori. Surse din cadrul Poliţiei turce au afirmat, sub protecţia anonimatului, că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internaţional din Istanbul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici